Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Porkkanasosekeitto (proteiinipitoinen)

Nämä ovat niitä arjen perusruokia. Pidän itse keitoista varsinkin lounailla. Harvemmin syön leipää samalla ja yritänkin kätkeä täyttävyyttä ja proteiineja kasviskeittoihin aina palkokasvien muodossa. Mini taas ei oikein keitoista välitä, mutta tätä suostui syömään. 



noin 500 g porkkanoita
iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl riisiä
n. 1 dl punaisia linssejä
1 litra kasvislientä
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
suolaa ja pippuri
loraus kaurakermaa

Pilko kasvikset lohkoiksi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja linssit sekä reilu litra kasvislientä. Keitä linssit ja riisi kypsiksi n. 15 verran riisistä riippuen ja soseuta lisää tarvittaessa vettä. Mausta ja lorauta kaurakermaa joukkoon. Yrteistä ainakin persilja, rakuuna ja basilika sopivat porkkanan makuun. 

Ei kommentteja: