Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

maanantai 25. tammikuuta 2016

Miesväen suosikki, pippurinen vuoka.

Tämä on ruoka jota olen kerran tehnyt vahingossa, ja jota mini pyytää uudestaan ja uudestaan minua tekemään. Kaikista terveellisin vaihtoehto tämä ei ole, mutta ihan käypää ravintoa, kotiruokaa.
Kermaa en yleensä ruokaan käytä, tämä pippurinen versio on jostain syystä minin lemppari, joka sai pojan eilenkin litkimään lientä suoraan  uuni vuokan pohjalta..
Olin positiivisesti yllättynyt Lidli:n porsaanliha suikaleisiin, olen kranttu, joten perkkaan  lihapaketit kaiken "ylimääräisen" osalta. Tämä oli tarpeeksi "puhdas" sellaisenaan, mitään ei mennyt roskiin.
Lupaamani raaka kakku ohje on paperilla luonnoksena,Juttelin tänään ystävän kanssa mielikuvituksen loppumisesta arkiruokien suhteen, joten tämä on sinulle.. ^^ Raaka kakut yms. herkut kuuluvat enemmän viikonloppuihin, joten se luvassa seuraavana.
Kuvaa minulla ei tästä ole, se laatikon jämä mitä oli jäljellä kun tajusin kuvaa alkaa miettimään, ei olisi ollut kovin kaunista jaettavaa.
Tämänhän voi tehdä ilman tuota kermaa,sekä myös ilman lihalientä.Ihan miten tykkää.Itse en kermaa käyttänyt kuin extrana pinnalle, korkeintaan 1dl.
Sittten itse ohjeeseen:

rasia maustamatonta lihasuikaletta / lihaa ( minulla n.400g)
6 perunaa siivutettuna
2 isoa porkkanaa siivuina
kevätsipulia maun mukaan
liemikuutio/ fondy
Milbona pippurikerma (laktoositon)

Ruskista lihasuikaleet kevätsipulin kanssa.
( laitoin: Himalajan suola / chili myllystä, valko- sekä mustapippuri, paprikamauste,)
Lado osa peruna ja porkkana viipaleista vuokaan.Lisää lihasuikaleet ja sipuli vuokaan, sekä viimeiseksi loput perunat ja porkkanat.
Käytin paistinpannulla kuuman veden,(n.4dl) lisäsin fondyn,jauhettua maustepippuria valkosipulijauhetta,rosmariinia,1 laakerinlehti pienemmäksi taiteltuna.Tämä liemi vuokaan nesteeksi.
Tämän jälkeen kaadoin pippurikerman. Vuoka uuniin ja annoin olla 200c n. 1h.
Lisäksi salaattia. Puolukka hillo kävisi hyvin myös.

Itse teen reilulla nesteellä näitä laatikoita/ paistoksia. (Muistuttavat joskus keittoa) Koska meillä tykätään näin, ja liemi kuulemma se paras osa ( :
 Jos haluat kuivempaa vähennä nesteen määrää.
Lihaksi käy myös toiset vaihtoehdot.

Ja koska kuvaa ei ole, laitan aiheesen sopivan kuvan.

toivon että ohjeesta saa selvää, flunssa meinaa ottaa voiton.





Ei kommentteja: