Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

maanantai 25. tammikuuta 2016

Bataattisosekeitto

Meillä tehdään paljon ruokaa kurpitsasta ja bataatista. Molemmista tulee huippuhyviä keittoja sekä uunilisukkeita. Tähän resepti löytyi alunperin täältä, muutin sitä vähän meille sopivammaksi. Esimerkiksi perunaa en laittanut ja lisäsin punaisia linssejä proteiinin lisäämiseksi. Perunaa ei mini voi syödä, siksi se usein karsitaan kaikille tarkoitetuista ruuista. Keitossa on myös kaksi lempiasiaani - inkivääriä ja kookosta. Mausteisuuden takia mahtava talvi- ja flunssakeitto.


1 bataatti (n. 600-700 g)
1 iso sipuli tai pari pienempää
3 porkkanaa 
öljyä kuullottamiseen
1 dl punaisia linssejä
inkivääriä raastettuna maun mukaan (vähintään peukalonpään kokoinen pala 
- meillä oli koko peukalon kokoinen)
puolikas tuore chili tai muutama kierros hyvää kuivattua chiliä
kasvis- tai yrttifondia
n. litra vettä (vähintään siten, että kasvikset peittyvät)
1 prk kookoskermaa
suolaa ja pippuria
kuivattua tai tuoretta persiljaa

Pilko kasvikset paloiksi ja kuullota ne pannulla. Lisää huuhdotut linssit, inkivääri ja chili. Lisää vesi ja liemikuutio/1 rkl fondia tms. Tässä vaiheessa kannattaa lisätä myös kuivattu persilja. Keitä kasvikset ja linssit kypsiksi (n. 15 min) ja soseuta. Viimeistele kookoskermalla (huom. pieni purkki!) ja mausta suolalla ja pippurilla. Päälle tuoretta persiljaa ja juustoja käyttäville esim. raejuustoa.





Ei kommentteja: