Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Gluteeniton pannukakku

Paistan usein minille pinaattilettuja ja makeita pikkulettuja. Nyt meillä on kuitenkin ollut pannukakkukausi. Maidottomassa ja gluteenittomassa makeassa leivonnassa käytän usein säästösyistä Lidlin soijamaitoa. En pidä mausta suolaisessa ruuassa ja juomana. Seuraavaksi kokeilen mantelimaitoa, koska se on menossa vanhaksi. Meidän maidoton ja gluteeniton peruspannari on tässä. Jauhoja voi vaihdella, mutta itsellä kaurahiutaleet ja karkeat riisijauhot ovat se must! Niistä tulee rapea ja terveellinen pannari. Vehnätärkkelystä ja tärkkelyspitoisia jauhoja välttelen, vaikka ne sopivatkin - mutta eivät ole mielestäni kovinkaan terveellisiä. Samasta perustaikinasta saa myös suolaisen version.



1 litra kaura-/soija- tms. kasvimaitoa (tai osa kasvimaitoa ja osa vettä)
1 dl puhdaskaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
4 munaa
1 dl karkeita riisijauhoja
n. 3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
puoli desiä öljyä

Sekoita kaurahiutaleet, karkeat riisijauhot ja suola. Lisää kasvimaito ja kevyesti vatkatut munat - anna turvota hetki. Lisää loput jauhot ja sekoita voimakkaasti. Yleiskone on ehdottoman hyvä gluteenittomassa leivonnassa, koska jauhot ovat yleisesti suhteellisen tärkkelyspitoisia.

Ei kommentteja: