Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Tonnikalapasta

Lisää perusarkiruokaa. Laitan muutaman tällaisenkin, koska loppujen lopuksi nämä tulevat kymmenessä minuutissa, maistuvat lapsille, ovat halpoja ja helppoja toteuttaa gluteenittomasti sekä maidottomasti. Eli tällaista peruslounasta oli eilen. 


1 prk tonnikalaa öljyssä
1 porkkana raastettuna
sipuli pilkottuna
maun mukaan valkosipulia (meillä 2 kynttä)
kuivaa tai tuoretta tilliä
1dl vettä
(pakasteherneitä, linssejä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kapriksia maun mukaan)
suolaa, pippuria (sitruunapippuria tai sitruunasuolaa)
sitruunamehua
Oatlyn creme fraiche (tai tavallinen - muistaa tarkistaa keliaakikolta sopiiko kauratuotteet!)

Pastaa - tässä käytetty Schärin pipetteä - ei mikään oma suosikki, mutta halvalla sai.


Laita pasta kiehumaan. Kuullota osassa tonnikalan öljyä sipulit sekä porkkana. Lisää kuivattua tilliä ja vesi, anna kiehua hetki. Lisää haluamasi lisukkeet sekä tonnikala. Mausta sitruunamehulla (myös valkoviinietikka antaa makua) Lisää creme fraiche ja tarkista suola. Sekoita keitetty pasta kastikkeeseen ja jos maito käy - niin nauti vaikka raejuuston kanssa. Muutoin ilman. Välillä lisään tähän myös linssejä. Entistä ruokaisempaa. Esim. vihreät pikalinssit (go green) kypsyvät 5 minuutissa  huuhdeltuina kasvisten kanssa - lisää vain veden määrää.

Ei kommentteja: