Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Banaani- kookos- suklaajäätelö

Pyörittelin päässäni ensimmäistä ohjettani, ilmeisesti liikaa koska mikään ei tuntunut enää olevan "se ohje"
Sitten tuli kohtalo ja ratkaisi pulmani, mini sairastui ja tämä helppo ohje on ainut mihin aikani tänään riitti ,
Valmistus on yhtä nopeaa. tosin pakkasessa menee joku tunti.
Ohjeen rasvaisuutta voit säädellä kookosmaidon rasvaisuudella. Minulla oli light-maitoa eli 6% rasvaa.

Tarvitset:
 2  banaania ( kunnolla kypsyneitä,mitä enemmän pilkkuja, sen parempi )
 !/2 prk kookosmaitoa
 (raaka) kaakaojauhetta

 ( voi laittaa makeutusta, banaani makeuttaa hieman)

 ( pähkinävoita, mini ei tästä tykkää joten jätin nyt pois)

siivuta banaanit ja jäädytä.
tämän jälkeen banaani viipaleet, kookosmaito ja kaakao blenderiin (sauvasekoitin käy myös)
 aja sileäksi ja siirrä pakastuksen kestävään astiaan.(lisää makeutusta/ kaakaojauhetta maun mukaan)
anna jäätyä pakastimessa, muista sekoitella välillä.Ilman sekoitusta kiteytyy.
Päälle esim. uunissa tai pannulla paahdettuja mantelilastuja. Pähkinärouhe käy myös hyvin.



Itse olen alkanut siivuttaa pakastimeen aina tummuvat banaanit pöydältä, niistä pelkästäänkin saa jäätelön tapaista herkkua, kesällä vielä herkumpaa.
myös ananas ja kookosmaito toimii hyvin.Tästä tulee raikasta sorbettia, johon kookos hiutaleet sopivat kuin nakutettu.Myös muita hedelmiä ja marjoja kannattaa kokeilla.


( tarkennus: minulla oli käytössä sellainen säilyke tölkin kokoinen kookosmaito.Näiden koossa eroja.)






2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Haha.. kiva kehua meidän blogia, mutta tein tuota kipeälle minille ja oli kuulemma superhyvää!

Sanna S kirjoitti...

ihana kuulla, täälläkin potilas kaipaa jotain pientä hyvää sairastaessa.