Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 21. tammikuuta 2016

Yhden padan kana


Ohje on alunperin muokattu 'Pähkinäpuun alla' - keittokirjasta. On yksi meidän perusresepteistä. Luullinen kana vain maistuu paremmalta. Käytämme tähän koipi-reisiä, mutta leikkaan niistä ylimääräisen 'roikkuvan' nahan luupuolelta pois.Tiskiä ei juuri tule.


3-4 broilerin koipireittä
1 kesäkurpitsa
2 sipulia
paketillinen herkkusieniä
puolikas munakoiso
2 porkkanaa
2 paprikaa
kalamata-oliiveja kourallinen
8 valkosipulin kynttä
n. 2 tl hiutalesuolaa tai maun mukaan
mustapippuria
1 rkl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua rosmariinia
2-3 dl valkoviiniä tai kanalientä + 2 rkl hyvää öljyä
päälle tuoretta rosmariinia tai timjamia

Ruskista broilerit padassa. Lisää pilkotut kasvikset, yrtit sekä neste pataan. Kypsennä padassa 175 asteessa reilu tunti. Tarkista kypsyys!

Ei kommentteja: