Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

perjantai 14. lokakuuta 2016

Pikapitsa Moilasen tortilloista


Oih ja voih.. tiedättekö ne kiireiset päivät jolloin tekee mieli vain pikaruokaa mahdollisimman vähällä vaivalla? Meillä on pyöritty markkinoilla ja vähän turhankin usein näin einesten vastustajan perjantai-illan herkkuna on ollut pitsa. Minin iloksi tietysti. Parasta on perjantain pitsapäivät, jotka meillä ovat kohtuu usein toistuva perinne. Pitsan tilaaminen on minin suurin ilo, mutta tulee keliaakikolle kovin tylsäksi, kun harvasta paikasta saa mitään tilattua kotiin. Eikä lopputulema läheskään aina ole erityisen herkullinen. Myös pakkasesta ei oikein löydy itseä miellyttäviä vaihtoehtoja.

Mutta nyt (myöhäissyntyneenä myönnän) kokeilin ensimmäisiä kertoja Moilasen tortilloja ja pitoja. Näitähän on kehuttu gluteenittomilla sivustoilla pitkään. Itse aluksi vierastin pita-leipiä kuivina, mutta olin sulattanut ja lämmittäny väärin. Kaiken a ja o on sulattaa ne muovipussin sisällä, jotta eivät kuivu. Sitten kevyt höyrytys ja varovainen avaaminen. Ja avot - toimii jo. Näistä lisää kunhan saan falafelit valmiiksi.


Mutta tähän ihanaan pitsaan. Tortillaletut toimivat itsenäänkin, kunhan muistaa samat sulatus ja kuumennusohjeet kuin pita-leivissä. Viimeksi meillä täytettiin pulled porkilla, salaatilla ja shiracha-kastikkeella. Itse tykkään kääriä samaisia täytteitä esim. salaatinlehden sisään. Toimii hyvin! Jostain syystä kuvat näistä epäonnistuivat vielä pahemmin kuin pitsoista - joten odotan reseptien luovuttamista niihin uuden herkuttelun yhteydessä.

Mutta tämänpäiväiseen - eli tortillapitsoihin. Näissä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, jaan tämän lähinnä ideana jos teille käy samoin kuin minulle, että yksi lettu pääsee kuivahtamaan. Roskiin niitä ei viitsi heittää, mutta pitsapohjana toimi todella hyvin! Paljon täytteitä päälle ja uuniin 200 asteeseen kunnes juusto sulaa.

Pikapitsan resepti yhdelle


1 moilasen tortillalettu (huom. myös vähän kuivahtanut elpyy)

ketsuppia, shiracha-kastiketta, tomaattipyrettä
1/3 osa kutakin

Haluamasi täytteet esim:

pepperonia, sipulia (kannattaa höyryttää), herkkusieniä, juustoa

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja levitä letulle. Lado päälle täytteet ja juusto. Paista 200 asteessa kunnes juusto sulaa. Kastiketta saa mielestäni olla suht reippaasti, jotta lettu pysyy mehevänä. Juuston asemasta voi sitten kiistellä - itse en laita sitä päällimmäiseksi, jotta pysyy mehevänä. 

Enjoy - nopeaa, helppoa ja hyvää!
http://www.moilas.fi/tuotteet/gluteenittomat-tuotteet/pizzat-ja-valipalatuotteet/gluteeniton-tortilla.html

Ei kommentteja: