Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 13. syyskuuta 2016

sämpylät Lidlin tummaleipäseoksesta

En ollut aikonut tästä erikseen juttua tehdä, mutta koska nyt on leipäviikko niin muutin mieleni. Osuutta asiaan oli myös sämpylöiden täydellisellä rakenteella jota myös testiväki kehui kovasti.

Kuten aiemmat testaukset Lidlin uusista jauhoista, myös nämä yllätti positiivisesti.
Nopeat ja helpot, ja mikä parasta näyttävät onnistuvan aina.

Paketin ohje neuvoo tekemään leivän vuokaan, mutta itse pyörittelin nämä sämpylöiksi. Lisäsin hiukan psylliumia ja ksantaania sekä siemensekoitusta jotta leivän kuitu,rasva ja proteiini määrä parani.

Edelleenkään en voi sämpylöitä kaksin käsin kiskoa vatsan hermostumatta, hiiva ja minä kun ei olla ystäviä. Kohtuudella nautittuna en kuitenkaan huomannut että olisivat vatsaa ärsyttäneet.


Tuon paketin kyljessähän on ohje miten taikina valmistetaan, LISÄSIN tuohon ohjeeseen:

* 2 rkl psyllium

* siemeniä vajaa kourallinen ( omani on aika pieni)

* vajaa 1tl ksantaania

Valmista tummaleipä paketin ohjeen mukaan, Lisää psyllium ja ksantaani jauhoihin ennen sekoitusta. Pyörittele öljytyin käsin sämpylöitä ja kohota. Paista kunnes kypsiä.
( Paistoaika jäi nyt ottamatta ylös koska ulkoistin tehtävän miesväelle ja lähdin lenkille)

Kuvat ovat heikkoja koska illat jo pimeitä. Täytyykin taas muistaa että tämä valo asia vaikuttaa kuvien laatuun. Pimeät illat ovat täällä taas..

Tällainen lyhyempi juttu nyt tällä kertaa, nyt on jouduttava vanhempainiltaan.

Maistuvaa leipäviikon jatkoa!

                            S

Ei kommentteja: