Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Fantastinen mausteinen Mango-Chilikana ja riisit hyötykäyttöön..

Oih.. tämä oli ihanaa.. alkuperäinen resepti löytyy täältä teimme ensin sen mukaan, ahmimme ja muokkasimme ohjetta omaan makuun. Mielettömän hyvää molemmilla tavoilla. Itse ehkäpä kuitenkin pidin enemmän omasta versiostani. Ja miehen mielestä 'nyt on maut kohdillaan'. Mutta näinhän se menee - jokaisella on oma makunsa ja kotona saa maustaa kuinka haluaa.

Minä lisäsin alkuperäiseen versioon kasviksia ja vaihdoin curryjauheen mietoon pasteen. Lisäksi vaihdoin nuo lastensosepurkit oikeaan mangoon, jolloin makeutta ei ollut niin paljon ja mangon oikea maku pääsi oikeuksiinsa.

Ja kun teet tätä riisilisukkeineen, niin keitäpä riisiä vähän liikaa ja syö mahtavaa paistettua riisiä parin päivän päästä. Siihen voi laittaa kaikki kasvisjämät ja maustaa makunsa mukaan. Yksi versio löytyy tämän bloggauksen lopussa. Elän syödäkseni!

Mango-chilikana


3-4 broilerin fileetä
noin 2 dl kesäkurpitsakuutioita
1 sipuli
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen

Kastike:
3 rkl inkivääriä
1/2 rkl valkosipulia 
1-2 chiliä (punaista) ja yksi tuore vihreä koristeluun
1 limen mehu ja raastettu kuori
1 1/2 rkl mietoa currypastea
1,5 dl vettä
1 tuore kypsä mango
1 rkl soijakastiketta
2,5 dl kookoskermaa
(suolaa, chilikastiketta esim. srirachaa)

Tarjoiluun puska korianteria ja kevätsipulia

Kuori inkivääri ja valkosipulit ja raasta ne - tai laita monitoimikoneeseen kuten itse tein. Pilko chilit,  kuori mango ja raasta se - tai.. arvaatte varmaan, monitoimikone hoitaa senkin. ;)

Leikkaa broilerin fileet paloiksi. Itse jätän ne kohtalaisen kokoisiksi. Suolaa ja pippuroi ja ruskista kuumalla pannulla. Tässä vaiheessa ei kannata paistaa broileria vielä kypsäksi (eli kuivaksi). Siirrä toiseen astiaan ja kuullota nopeasti pannulla sipulit ja kesäkurpitsat. Siirrä kanojen joukkoon. Laske pannu lämpötilaa keskilämmölle ja kuullota inkivääriraaste, valkosipuliraaste ja chilit pannulla. Lisää currypaste ja kypsennä sitä minuutin verran. Raasta limen kuori ja purista mehu kastikkeeseen. Lisää vettä ja soijakastike sekä mangoraaste. Laita vielä kasvikset ja kanat kypsymään kastikkeen joukkoon ja keittele miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää kookoskerma ja hauduta vielä 5 minuuttia. Maista suola ja tulisuus, lisää niitä jos tarpeen.

Tarjoile riisin, tuoreen korianterin ja pilkotun kevätsipulin kera. 

Paistettu riisi


Paistettu riisi eri tavoin on jämäruokien kuningas. Sitä voi maustaa miten haluaa, varioida kasvisten mukaan, lisätä kananmunaa tai äyriäisiä/lihaa.. mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Itse keitän riisiä aina 'liikaa' ja teen tätä herkkua seuraavana päivänä. 

Tähän voi tosiaan käyttää maustekastikkeita, kasviksia, sieniä mitä tahansa kaapeista löytyy.. helppoa halpaa ja yleensä aina hyvää.. jämäruokien ehdoton kuningas. 

Tähän tuli:

2-3 dl keitettyä riisiä
2 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl inkivääriraastetta
pala kiinankaalia
1 rkl currypastea
soijaa, sitruunanmehua

Suikaloi kasvikset ja raasta valkosipuli sekä inkivääri. Paista kasvikset kuumassa pannussa ja siirrä sivuun. Paista seuraavaksi riisi ja currypaste sekä sipulit. Lisää pannulle kasvikset ja mausta soijalla ja sitruunanmehulla. Tarjoile chilikastikkeen kera. 

Ei kommentteja: