Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Tuhdimpaa aamiaista, munakas "ruusut" pekonilla.

Täällä vietetään hiihtolomaa. Valmistautumista loppuviikon Vuokatin reissuun, pyykin pesua, pakkailua, tulevien päivien ruokien suunnittelua. .

Ajattelin valmistaa koe-erän munakas-pekoni ruusuista jotka pisti silmään Pinterestistä. Ohjetta en sieltä katsellut, tyhjensin näihin jääkaappia jotta saisin sen tyhjäksi ennen reissua. 
Nämä olivat todella helppoja, ja nopeita. Mielestäni sopivat viikonlopun aamupala pöytään tai brunssille. 
Täytteitä voi soveltaa loputtomasti mielensä mukaan. Ja mikä parasta, kenenkään ei tarvitse seisoa paistamassa niitä munakkaita, tulevat uunissa nopeasti.


Uuniin menossa




Jos pekoni tuntuu liian raskaalta vaihtoehdolta voi esim. ilmakuivattu kinkku olla varteenotettava vaihtoehto. Luulen että testaan itse sitä loma -versioon.
Nämä onnistuvat  lapsiltakin jos mieli tekee aamupala pöytään jotain vaihtelua.. 
Ohje sisältää: 

*1 pkt pekonia
* 4 munaa
* kauramaitoa/ maitoa/ nestettä loraus
* 1/3 kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
* 1 iso tomaatti kuutioina
* kevätsipulia pienenä silppuna
* 1,5 siivua gluteenitonta leipää/ jotain leipää
* mausteita: ruususuolaa, pippurisekoitusta


Voitele muffinsi pelti. Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatti. Hienonna sipuli. 
Yhdistä kaikki muut aineet paitsi pekoni ja leipä kulhossa. Mausta. 
Vuoraa muffinsi pellin reunat pekoni-siivulla, murusta leipää pohjaksi. Kaada munakas-seos perään. Tästä määrästä tuli nuo 6 kpl. 




Paista 200c niin kauan että munakas on hyytynyt ja pekoni kypsää. Tarjoa lisäksi rucolaa tai muuta salaattia.








Nyt keskityn lomalle lähtöön ja palaan keittiöön taas loman jälkeen, ihanaa loppuviikkoa!

                                                              S










Ei kommentteja: