Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 9. helmikuuta 2016

Papupaistos pikaiselle

Tällä hetkellä vietän lounasajat usein kotona, enkä juuri ehdi kovin suunniteltuja ja pitkäkestoisia lounaita väsäillä. Usein munakas tai edellisen päivän jämät saavat riittää. Tämä on ikisuosikkini. Proteiinia, paljon kasviksia, mausteita, fetaa ja uuniin kunnes kasvikset ovat kypsiä ja juusto vähän ruskistunut. Mikäli uunia ei ole käytössä, niin pannu riittää kypsennykseen ja annoksen voi koota kerroksittain lautaselle. Tästä riittää noin kahdelle suht nälkäiselle. Tähän voi huoletta tyhjentää jääkaapin sisällön.Tässä versiossa oli:

1 prk papusekoitusta (tai ruskeita papuja esim.)
1 sipuli
5 herkkusientä
puolikas paprika
pieni pala kesäkurpitsaa
tomaatin viipaleita ja
1 pkt Apetinan (pehmeää ja rasvaista) fetaa
Lisäksi öljyä, basilikaa, timjamia, suolaa ja pippuria

Laita pavut alimmaiseksi ja leikkaa vihannekset ohuehkoiksi viipaleiksi (nopeuttaa kypsymistä). Lado kerroksittain vuokaan ja lisää mausteita väleihin. Lopuksi leikkaa feta noin puolen sentin viipaleiksi ja laita päällimmäiseksi. Tämä toimii myös pelkillä kasviksilla esimerkiksi lisukkeena tai leivän kanssa lounaana. Hienostuneempiakin versioita on, mutta tästä on vain tullut oma pikalounas suosikkini. Uuniin 200 asteenseen noin. 15 minuutiksi.

Ei kommentteja: