Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Limemarinoidut kiiwit, kookoskermavaahdolla.

Tämä helppo ja nopea jälkiruoka/ välipala kiinnitti huomioni Karkkipäivä blogissa.Meni myös täydellisesti iltapalana. Valmistus ei montaa minuuttia vie joten käy hyvin myös arkipäivän jälkiruuasta. Eikä hullumpi tarjottava yllätysvieraiden osuessa ovelle ..
Jostain syystä tähänkin ohjeeseen huomasin miettiväni niitä tuoreita mansikoita..Pakaste mansikat kun eivät ole sama asia, ulkomaisista puhumattakaan..
Ei ole salaisuus etten tykkää talvesta, joten pikkuhiljaa ajatukset ja odotukset alkavat olla keväässä ja sitä myöten kesässä.Ja mansikoissa.
Varovasti huomaan miettiväni että ehkä tästäkin talvesta selvittiin taas, ihan vielä ei ole kevät, mutta kyllähän ystävänpäivä on jo puoli voittoa ?
Tässä fressimpi  tarjottava vaikka ystävälle jos ystävä ei niin makean perään  tai muuten välttelee ylimääräistä sokeria.Tai jos haluat tarjota ystävälle terveellisemmän vaihtoehdon vaaleanpunaiseksi kuorrutetun sydän leivoksen sijaan.. Jos ravinto arvoja ajattelee niin tämän voisi koristella paahdetuilla mantelilastuilla/ siemenillä, nämä  lisäsivät proteiinia, sekä hyviä rasvoja ja kuituja
ja täten olisi jo aika hyvä välipala
Alkuperäinen ohje täällä: Karkkipäivä blogi



Tarvitset:

* 2-3 kiiwiä
* limetin mehu
* 1-2 tl vaahterasiirappia
*1-1,5 dl jääkaappikylmää kookosmaitoa
*(0,5tl vaniljajauhetta)
* koristeluun esim. kookoshiutaleita, itse käytin karpalo jauhetta.

Kuori ja pilko kiiwit haluamasi kokoisiksi.Lisää limetin mehu ja vaahterasiirappi. Anna marinoitua hetken aikaa.
Erota kookosmaidosta jähmettynyt osa, ja vatkaa vaahdoksi.Mausta vaahto vaniljajauheella.
Kokoa annokset, koristele. Enjoy !

S







Ei kommentteja: