Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Mahtavat juustoiset piimä-yrttiskonssit

No niin.. vielä rapsakkaa hiihtolomapurtavaa. Skonssit ovat yleisiä Skotlannissa, mutta yleensä makeina. Itsehän en juuri makeaa syö, mutta sitäkin enemmän juustoja. Eli nyt suolaisia skonsseja. :D

Skonssit yleensä kaulitaan levyksi ja otetaan esimerkiksi mukilla palasia, jotta reunat säilyvät siisteinä. Tehkää niin jos haluatte, itse olen gluteenittoman taikinan kanssa liian pihi ja tyynesti käytän koko taikinan ja paistan muffinssivuuassa. Tämä oli jatkoa päivän brunssi/hiihtolomateemalle. Reseptiin pientä ideaa sain 'Leivo gluteenitonta' - kirjasta. Mutta osa meni taas ihan itse fiilistellen. Pidin ja minikin tykkäsi. Täyttää voi sitten omilla herkuilla. Itse söin välissä juustoa, mini taas kinkkua ja tomaattia.

Juustoiset piimä-yrttiskonssit

6 dl gluteenitonta jauhoseosta (itselläni 3 dl Semperin fin mixiä, 2 dl kaurajauhoja ja 1 dl karkeita riisijauhoja)
4 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
2 dl (puhdas)kaurahiutaleita
100 g jääkaappikylmää voita kuutioina
n. 200 g cheddaria tai muuta vahvaa juustoa raasteena
2 dl saksanpähkinöitä karkeana rouheena
reilu rkl Dijon - sinappia
noin. 2 - 2 1/2 dl piimää
1 tl savupaprikaa
3 tl  kuivattuja yrttejä (basilikaa, oreganoa, nokkosta..)

Koristeluun: 
unikonsiemeniä
kananmuna


Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, hiutaleet, ksantaani ja yrtit) keskenään ja nypi voi niihin. Lisää juustoraaste, sinappi ja pähkinät ja siirrä yleiskoneeseen. Lisää piimää vähän kerrallaan, jotta taikinasta tulee helposti muotoiltava ja pehmeä. Nyt joko kauli taikina 3 sentin levyksi ja ota muotilla (halkaisijaltaan n. 8 senttiä) 12 ympyrää tai tee kuten minä ja laita palloja muffinssivuokaan. Sivele kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 15- 20 minuuttia.

Ei kommentteja: