Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kurpitsa-pinaatti-fetalasagne

Teki mieli taas lasagnea (ei meillä toki sitä päivittäin syödä - sattui vain päivitykset tulemaan peräkkäin), vihanneskorista löytyi myskikurpista ja pakkasesta pinaattia. Siitä se sitten lähti. Heittelin jämiä kastikkeisiin ja juustoa väliin. Lasagnea pidetään yleensä tosi työläänä, mutta tämä oli varsin helppo. Tässä käytin pakastepinaattia, koska en oikein näe järkeä käyttää tuoretta ruuassa, jossa se kuitenkin kypsennetään täysin kypsäksi - jos rahaa haluaa upottaa turhaan, niin upottakaa. Lisäksi harvoin jaksan tehdä juustokastiketta. Lisään vain ruokakermaa täydentämään nesteitä.



Kastike 1:
1 myskikurpitsa (noin 800g)
suolaa ja pippuria

Laita myskikurpitsa kokonaisena uuniin ja kypsennä n. 1 h 200 asteessa tai kunnes kypsää (kokeile haarukalla). Anna jäähtyä, halkaise ja kaavi kurpitsan siemenet, lisää öljyä sekä ripaus suolaa ja paahda niitä vielä n. 15 minuuttia uunissa. Kaavi kurpitsan 'liha' astiaan ja mausta.

Kastike 2:
500 g pakastepinaattia
1 sipuli
loraus balsamicoa
muskottipähkinää
suolaa, pippuria

Kuullota sipuli ja pinaatti. Lisää loraus balsamicoa, muskottipähkinää ja mausta.

Kastike 3:
4 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia (tai murskaa)
vettä purkin tyhjentämiseen
suolaa ja pippuria

Viipaloi valkosipulinkynnet, kuullota hetki kattilassa, lisää paseerattu tomaatti ja n. reilu desi vettä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisäksi n. 100 g fetaa, 50 g parmesania, 2 dl ruokakermaa ja 6 semperin gluteenitonta lasagnelevyä

Kokoaminen:

Laita vuuan pohjalle tomaattikastiketta, lisää 3 levyä, laita puolet kurpitsasoseesta ja pinaattihöystöstä levyjen päälle, laita taas kauhallinen tomaattikastiketta, osa fetasta ja parmesaanista ja jatka samoin toinen kerros. Päällimmäiseksi tulee loput tomaattikastikkeesta ja ruokakerma ja parmesaania. Paista 180 asteessa 35- 40 minuuttia.

Tarjoile vihersalaatin ja balsamicokastikkeen sekä paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Ei kommentteja: