Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Keltainen kookos-kanakeitto, flunssan karkoitukseen.

Tiedätkö ne elokuvien kana keitot,joita aina flunssa potilaille elokuvissa kannetaan,, Tämä on varmasti juuri sellaista, sopivan "kermaista" kookosmaidon johdosta, sekä sopivan lämmittävää kiitos chilin ja inkiväärin.Eikä pidä unohtaa kurkuman tulehduksia poistavia vaikutuksia.
Influenssa kausi on pahimmillaan ja pientä väsymystä tuntui ilmassa mutta minulle ei naapuri/äiti/kummin kaiman kissa tuonut keittoa pahvisessa take away mukissa, joten sain tällä kertaa itse valmistaa keittoni.
Tällä erää oma vatsani on ollut kiukkuisempi joten koitin vältellä pahimpia fodmap- ainesosia, tähän sopisi esim. paprika suikaleina, samoin tuore valkosipuli, koskenlaskija juusto kuului minun alkuperäiseen keittooni mutta kookosmaito on kyllä varsin hyvä korvaaja tässä. (ehkä jopa tätä nykyä enempi makuuni) Jos tekisin tätä pelkästään minille, juusto kuuluisi ehdottomasti keittoon..Samoiten parsakaali, jota nytkin keitossa vähän, tämäkin minin lemppari.
Keittooni tuli seuraavaa:
(Jos haluat voit tehdä vain tuoreista juureksista/ vihanneksista. Minä helpotin hiukan hommaa pakasteilla)

6 perunaa
3 porkkanaa
kevätsipulia
Pakaste keittovihanneksia
liemikuutio/ jauhetta
Kananpojan jauhelihaa 1rs
1/2 kookosmaito purkista
pakaste maissia
pakaste parsaa

inkivääriä jauheena
mustapippuria
maustepippuria
valkosipuli jauhe
kurkuma
chili jauhe
paprika
(himalajan) suolaa



Paista kanan jauheliha tai kanasuikaleet, sekä kevät sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, laita veteen kiehumaan, lisää liemikuutio/jauhe. ( Tai mausta vesi  suolalla)
Kun kiehuneet hetken, (puolikypsiä) lisää pakaste vihannekset/maissi ja kana. Mausta keitto.
Keitä kunnes perunat kypsiä ja lisää lopuksi kookosmaito ( tai juusto, myös jämä juustot kaapista käyvät tähän hyvin)
Keitto vain paranee lämmitettäessä, joten käy hyvin tehtäväksi seuraavalle päivälle valmiiksi, tai vaikka laskiasta varten pulkkamäen jälkeen lämmitettäväksi.
Siitä flunssasta,en sairastunut , liekkö keitto syy tähän..
Mukavaa viikkoa !   S xx
                                                       





Meno vinkki Oulussa 26.2
 Herkän vatsan kokkikoulu-kirjan esittely  Ruohonjuuressa.Klo:15-19
http://www.adlibris.com/fi/kirja/herkan-vatsan-kokkikoulu-9789522604873
blogi: http://www.fodmap-keittioni.fi/

Ei kommentteja: