Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Shakshuka

Olkoon tämä blogin ensimmäinen resepti. Määrittää pitkälle omaa arkipäivien ruokavaliota. Proteiinia, kasvisruokaa ja suht helppoa. Shakshuka toimii hyvin myös brunssiruokana sekä lounaana. Resepti on suuntaa antava, itse usein kokoan siihen edellisen päivän jämiä. Ydin on kuitenkin maukas tomaattikastike sekä kananmuna. Kananmunan kuuluu jäädä löysäksi, eli tarkkaavaisuutta, ettei pääse kypsentymään liikaa. 

1 sipuli
öljyä kuullottamiseen
1 tl korianteria
1 tl jeeraa
maun mukaan chiliä
1 1/2 tl paprikaa
1 purkki säilöttyjä tomaatteja
vettä
herkkusieniä, paprikaa, kypsiä papuja tms.
suolaa
1 tl sokeria
4 kananmunaa
n. 100 g fetaa
muutama ruokalusikallinen kapriksia
Päälle persiljaa

Kuullota sipuli ja mausteet öljyssä. Mikäli lisäät paprikaa tai sieniä, niin kuullota ne tässä vaiheessa. Lisää säilötyt tomaatit ja noin desi vettä, sokeri ja keittele hiljalleen noin 20 minuuttia. Mausta suolalla. Murenna kastikkeen joukkoon feta ja esimerkiksi keitettyjä ruskeita papuja. Riko munat varovasti kastikkeen joukkoon ja kypsennä liedellä kannen alla. Jos syöt yksin, voit laittaa vain yhden kananmunan ja lämmittää kastiketta seuraavana päivänä uudelleen. Tässä vaiheessa tulee olla tarkkana.. kananmunan kuuluu jäädä löysäksi! Eli älä kypsennä sitä liian pitkään (n. 5 min). Lisää päälle persiljaa ja kaprikset. Nauti gluteenittoman leivän kanssa. 

Ei kommentteja: