Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

tiistai 20. syyskuuta 2016

Kookos-karpalo-inkivääri vispipuuro

Jotkut päivät vain alkavat jo heti aamusta menemään pieleen. Olo on huono, kuin olisit sairastumassa ja mieli samaa sorttia. Hapannaama jos muulta perheeltä kysytään : D

Hyvä esimerkki näille aamuille on puuron valmistus mikrossa, jos teet saman puuron 365 päivänä vuodessa,  luulisi sen onnistuvan vaikka silmät kiinni ja kädet sidottuna.
Vaan ehei, näinä happamina aamuina se puuro kiehuu ylitse vähintään kolmesti ja lopulta siellä kupin pohjalla on säälittävät pari ruokalusikallista puuroa. Eihän siitä tule kuin entistä vihaisemmaksi ..

Luovutin mikropuuron suhteen ja sain hyvän syyn testata vähän erillaista vispipuuroa.Olin vähän vastaavaan ohjeeseen törmännyt aiemmin jossain, tosin se oli tehty puolukoista ja ilman inkivääriä. Koska kokeilu linjalle lähdettiin päätin vaihtaa puolukat karpaloihin joita oli vielä jääkaapissa, ja sokerin inkiväärisiirappiin.
Ihan yhtä nopeasti tämä ei valmistu kuin mikropuuro, joten kannattaa ennakoida illalla jos aamut ovat kiireisiä. Tämä on ravintoarvoiltaan aika hyvä aamupala/välipala, chiasta kun tulee proteiineja,kuituja ja rasvoja kivasti annokseen.
Itse kerkesin puhdistaa mikron ja saada perheen kanssa sovun aikaiseksi sillä välin kun chiansiemenet turposivat kookosmaidossa.Koska tämä oli kokeilu, on annos tehty yhdelle.

Ohje:

* 2 dl kookosmaitoa
* reilut 2 rkl chiansiemeniä
* kourallinen karpaloita ( myös puolukat käy)
* 2 rkl inkiväärisiirappia

kookoshiutaleita, karpalorouhetta, maapähkinävoita.

Anna chiansiemenien turvota kookosmaidossa kunnes "puuroa", sekoita välillä. ( paras jos voit illalla laittaa jääkaappiin turpoamaan)
Lisää karpalot ja siirappi.
Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä.
Tarjoa maapähkinävoin kanssa. Koristele kookoshiutaleilla ja marjajauheilla.

Itse tykkäsin puurosta näin, lisää makeutusta tarvittaessa.

Ja kyllä, se kuume nousi sitten pian tämän jälkeen, joten ihan turhaan en kiukutellut. Mittari hipoi 39c joten tämän puuron vitamiinit tulivat tarpeeseen.
Loppu päivä menikin teen ja inkiväärisiirapin avulla. Ja pari seuraavaakin päivää..


Jatkan toipumista täällä, mukavaa loppu viikkoa!

                                   S

Ei kommentteja: