Kahdessa keittiössä kokataan gluteenitonta ja suht terveellistä ruokaa. Oulussa huomioidaan fodmap ja Vantaalla panostetaan kasvispainotteiseen ja gluteenittomaan ruokaan. Enjoy.

torstai 28. huhtikuuta 2016

Bataatti Banana Bites



Silloin kun pää lyö tyhjää ja samat ruuat ja ideat pyörivät niin ruokalistalla, kuin mielessä, on Pinterestin loppumaton ideoiden tulva erittäin tervetullutta.
Kun valikoi sieltä IBS-taulun, ei tarvitse joka ohjetta erikseen tarkistaa ja alkaa muuttamaan ruokavalioon sopivaksi. Voi keskittyä kauniisiin kuviin ja siihen mitä tekisikään tänään mieli ..
alkuperäinen ohje:Bataatti Banana Bites

Nämä eivät IBS-taululta olleet mutta kiinnittivät huomioni koska rakastan bataattia, banaania ja maapähkinävoita. Ei turhaa makeutusta eikä muutenkaan mitään ylimääräistä. Ohjeen julkaisija kehui että parhaillaan jääkaappi kylmänä, joten tarvittaessa nopea välipala ja aamiainen.

Tässä kun viikon on sairastanut ei paljon ole mikään ylimääräinen houkutellut. Varmat ja nopeat ruuat tehnyt, isoja satseja, ja mikron kautta pöytään. Ilmeisesti tauti alkaa taittua koska innostuin näitä kokeilemaan. Myös ruokahalu taitaa olla palautumassa koska hupenivat nopeaan.. Pari meni teen kanssa illalla, samoin aamulla kahvin kanssa.

Ohje tulee varmasti jäämään käyttöön. On niin helppo, nopea ja hyvä. Muuntelemalla taipuu moneksi. Voi lisätä suklata, kaakaota, eri pähkinöitä, siemeniä..Ja kyllä, yhdyn julkaisijan mielipiteeseen siitä että ovat parhaimmillaan viileinä. Sopivia niille tuleville helle päiville kun ei lämmintä ruokaa voi ajatellakkaan ; )

Sitten itse ohjeeseen. ( olen määriä hieman säätänyt. alkuperäisessä oli 1/2 cup, laitoin 1,5dl)
Alkuperäiset oli tehty minimuffinsipellillä, Tein paperisiin muffinsivuokiin, ohuempia tulee useampi, jos haluat paksumpia täytä enemmän, tällöin suosittelen käyttämää kaksinkertaisina noita paperisia vuokia.


Bataatti Banana Bites:

* 1,5 dl bataattia keitettynä/soseutettuna

* 1,5 dl banaania

* 1,5 dl maapähkinävoi

* 2 munaa

* kanelia

(lisäsin omiini 0,3tl ksantaania ja 1,5rkl pellavarouhetta. Muutama saksanpähkinä rouhittuna)



Keitä ja soseuta bataatti. Soseuta banaani haarukalla, yhdistä kaikki aineet. Paista 175c 18min.
Nauti!






Viimeiset munkit on eilen illalla paistettu, joten niistä juttua tulossa seuraavaksi.
Oikein mukavaa loppuviikkoa, se lämpenee selvästi jo!


                                                                                       S

Ei kommentteja: