Erilaiset täytetyt kasvikset ovat aivan huippuhyviä. Yleensä täytän munakoisoja tai kesäkurpitsoja, mutta eilen päädyin paprikoihin. Täytteitä voi aina muokata omaan makuunsa, itse päädyin tällä kertaa tonnikalaan. Tämä täyte on suht tuhti ja juustoinen, minulle riitti yksi kappale ja lisukkeeksi pikapaistettua parsakaalia. Koska tällä kertaa vain itse nautin näistä, niin täytyy hyödyntää mahdollisuus juustoihin sitten kunnolla. ;) Tässä jokainen voi valita lisukkeensa makunsa mukaan. Itse rakastan aurinkokuivattuja tomaatteja ja kapriksia, mutta jos et ole niiden ystävä - jätä pois. Fetan voi vaihtaa parmesaaniin yms. Maistele täytettä ja lisää mausteita makusi mukaan. Itse en käyttänyt suolaa ollenkaan. Muilla tavoilla täytettyjä kasviksia tulee jatkossakin mm. pavuilla täytetyt bataatit, jauhelihalla täytetyt munakoisot, linsseillä täytetyt kesäkurpitsat yms.. vaihtoehtoja on vaikka mihin. Herkullista ja helppoa arkiruokaa! Tämä oli siitä helpoimmasta päästä. Kaikessa voi kikkailla ja niitäkin reseptejä tulee, mutta arkena on tärkeää vain saada ruokaa pöytään.
Täytetyt paprikat
3-4 paprikaa (parhaimmat saat etnisistä kaupoista, mutta myös ihan tavalliset käyvät tähän)
puolikas sipuli
1 prk tonnikalaa palana (tarkista laatu)
8 aurinkokuivattua tomaattia
100 g fetaa
100-200 g miedonmakuista tuorejuustoa
(mozzarellaa päälle)
2 tl sitruunan mehua
(1 rkl kapriksia)
1 tl kuivattua tilliä
suolaa ja pippuria
Leikkaa paprikat puoliksi pituussuuntaan. Mieheni päätti tällä kertaa leikata ne toisin.. poista siemenet, mutta jätä kanta, joka pitää paprikan paremmin kasassa. Toki voit myös täyttää nämä kokonaisina ja leikata vain ns. hatun pois. Minusta vain nuo puolikkaat pysyvät paremmin kasassa ja kypsyvät nopeammin.
Pilko sipuli pieneksi, leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi, murenna feta ja sekoita täytteen aineet sekaisin. Mausta sitruunan mehulla, pippurilla ja tillillä. Mikäli käytät kaikkia aineita, et tarvitse suolaa! Eli maista ja mausta. Täytä paprikat ja lisää päälle haluamaasi juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Usein suositellaan kovempaa paistolämpöä, mutta itse pidän siitä, ettei paprikat mustu, eikä juusto kovetu liikaa.
Pikapaistettu parsakaali
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti