Joka tapauksessa curryt vaativat seuralaisensa ja gluteeniton naan-leipä on siihen täydellistä. Sillä voi imeyttää viimeisetkin rippeet hyvistä kastikkeista ja sitä voi käyttää lusikkana kiinteitä paloja kahmiessa. Ehdottomasti kokeilun arvoista siis. Reseptin olen tuunannut täältä, mutta muuttanut sitä vähän maitotuotteiden ja jauhojen osalta. Maidon sijasta käytän hapanmaitotuotteita piimää tai turkkilaista jogurttia ja jauhot olen vaihtanut toisiin. Mutta kiitos ja kunnia reseptistä menee tuonne.
Pikajuuri:
1/2 tl kuivahiivaa
3/4 dl piimää/jogurttia
1/2 dl hirssihiutaleita
1/2 dl semper fin mixiä tai muuta vaaleaa jauhoseosta
Taikina:
1/2 dl semper fin mixiä tai muuta vaaleaa jauhoseosta
Taikina:
2 tl kuivahiivaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl suolaa
(2 valkosipulinkynttä puristettuna)
2 tl siirappia
2 1/2 dl piimää/jogurttia
1 1/2 dl karkeaa riisijauhoa
1 1/2 semper finmixiä tai muuta vaaleaa jauhoseosta
1 1/2 dl karkeaa riisijauhoa
1 1/2 semper finmixiä tai muuta vaaleaa jauhoseosta
1 rkl tapiokatärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
Voiteluun:
2 valkosipulinkynttä puristettuina
Voiteluun:
2 valkosipulinkynttä puristettuina
n. 20 g voita sulatettuna
1 tl kuivattuja korianterin lehtiä
Valmista pikajuuri yleiskoneen kulhoon sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään ja sitten sekoittamalla puuhaarukalla neste jauhoihin. Anna turvota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 3 tuntia.
Lisää seokseen rypsiöljy, valkosipuli, suola, siirappi ja piimä. Sekoita riisijauhot, tapiokatärkkelys, leivinjauhe ja kuivahiiva keskenään ja sekoita koneella tai puuhaarukalla sekaisin. Lisää gluteenitonta jauhoseosta kunnes taikina on suht kiinteää, anna pyöriä koneessa muutaman minuutin ajan. Gluteenittoman taikinan kuuluukin jäädä löysäksi. Jätä tasaantumaan 10 minuutiksi. Muotoile runsaasti jauhotetuin käsin neljä palloa ja taputtele ne haluamasi muotoisiksi leiviksi. Jätä liinan alle nousemaan 20 minuutiksi lämpimään paikkaan.
Paista 275 asteessa noin kymmenen minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Tarkkaile uunia! Voitele voi-valkosipuli-korianterinlehtiseoksella leivät heti uunista otettuasi. Nämä leivät ovat herkullisia vielä pari päivää paahdettuina. Taikina on myös erinomainen pitsa-pohja, eli jos teet tuplamäärän, saat seuraavana päivänä taikinan toisesta puolikkaasta pitsan.
Valmista pikajuuri yleiskoneen kulhoon sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään ja sitten sekoittamalla puuhaarukalla neste jauhoihin. Anna turvota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 3 tuntia.
Lisää seokseen rypsiöljy, valkosipuli, suola, siirappi ja piimä. Sekoita riisijauhot, tapiokatärkkelys, leivinjauhe ja kuivahiiva keskenään ja sekoita koneella tai puuhaarukalla sekaisin. Lisää gluteenitonta jauhoseosta kunnes taikina on suht kiinteää, anna pyöriä koneessa muutaman minuutin ajan. Gluteenittoman taikinan kuuluukin jäädä löysäksi. Jätä tasaantumaan 10 minuutiksi. Muotoile runsaasti jauhotetuin käsin neljä palloa ja taputtele ne haluamasi muotoisiksi leiviksi. Jätä liinan alle nousemaan 20 minuutiksi lämpimään paikkaan.
Paista 275 asteessa noin kymmenen minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Tarkkaile uunia! Voitele voi-valkosipuli-korianterinlehtiseoksella leivät heti uunista otettuasi. Nämä leivät ovat herkullisia vielä pari päivää paahdettuina. Taikina on myös erinomainen pitsa-pohja, eli jos teet tuplamäärän, saat seuraavana päivänä taikinan toisesta puolikkaasta pitsan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti